Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka ze zsiadlego mleka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szklanki zsiadłego mleka,
jajko 2
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 czubate łyzeczki
cukier 3 łyżki
zapach waniliowy
zapach cytrynowy

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka ze zsiadlego mleka

Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, po kilkunastu minutach zalać wrzącą wodą (ćwierć szklanki), rozmieszać do rozpuszczenia i ostudzić do ok. 30 *C. Mleko zmiksować z jajkami, cukrem i zapachami.Dodać żelatynę, rozmieszać , wyporcjować i zastudzić. Podawać z sokiem , dżemem lub owocami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 25.05.2013 09:21
bardzo fajna
Bernadeta1 14.02.2013 00:21
ale pomysłowe!!
kuklik 12.03.2012 11:37
super deserek
barbara11561 16.11.2011 09:25
pysznie
IKrakowianka 13.09.2011 07:37
ciekawy przepis
ben-ka 01.06.2011 08:31
takiego cudeńka też bym nie wymyśliła:)
Babciagramolka 07.04.2011 09:31
Ales wymyśliła- fantastyczny pomysł - muszę zrobić
Natalia/tubisiek 02.11.2010 13:52
nigdy takiej nie robiłam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak