Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z ciasta francuskiego

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gotowe francuskie ciasto 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
mak 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z ciasta francuskiego

Ciasto rozmrozić i pokroić na paseczki długości ok 10 cm i szerokości ok 1 cm.Posypać makiem,posmarować lekko ubitym jajkiem.Wstawić do nagrzanego piekarnika(180-200 stopni) i piec do zrumienienia ok 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sandra24 01.05.2013 16:06
Szybko i smacznie.
matii6 26.10.2010 19:11
bardzo pomysłowe
Katarzyna/kate1980 26.10.2010 14:45
koniecznie muszę wypróbować bo uwielbiam ciasto francuskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak