Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w szpinaku z ryżem basmati

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż basmati 200 gram
filety z kurczaka 2 szt.
liście świeżego szpinaku 50 gram
ząbki czosnku 2
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
bulion drobiowy 1 szklanka
parmezan 2 starty

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w szpinaku z ryżem basmati

Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Szpinak wrzuć na 2 minuty do wrzątku i odsącz. Kurczaka pokrój w kostkę i posyp niewielką ilością soli. Na rozgrzanym oleju obsmaż kurczaka, po czym dolej bulion i gotuj na małym ogniu do czasu aż kurczak będzie miękki. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak. Wymieszaj i gotuj przez chwilę, następnie dopraw do smaku. Na talerz wyłóż szpinak, ryż i na końcu kawałki kurczaka. Całość posyp startym serem typu parmezan.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 27.06.2012 10:19
Podoba mi się :)
hastalavista 22.04.2012 09:41
fajne połączenie smaków
wolochski 30.10.2011 23:56
super
daria899 03.05.2011 12:10
pyszny
Goya 26.10.2010 14:00
musi byc pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak