Sposób przygotowania

Użyłam płatków Fitella: musli chrupkie orzechowe, musli delikatne jogurtowe z żurawiną, musli chrupkie kokosowe, ale można wykorzystać swoje ulubione musli czy granolę.

Owoce umyłam. Gruszkę obrałam cienko ze skórki i pokroiłam na szesnastki wycinając przy okazji gniazdo nasienne - skropiłam je sokiem z cytryny. Śliwki wypestkowałam i pokroiłam na kawałki. Na patelnię wsypałam cukier i wlałam kilka łyżek wody. Gdy syrop się zagotował wrzuciłam do niego obrane kawałki gruszki razem z sokiem, smażyłam ok. 3 min. żeby zmiękły bo gruszka była twarda. Gdy lekko się zeszkliły wyjęłam je na talerzy a do syropu dodałam śliwki i je także podsmażyłam - jeśli syrop za bardzo zredukuje to można dolać 2-3 łyżki wody.

Musli, każdy rodzaj oddzielnie, lekko rozkruszyłam. Ser przełożyłam do miseczki, dodałam miód i dokładnie wymieszałam. Podzieliłam masę na 3 części i do każdej dosypałam po 1 czubatej łyżce innego musli. Po wymieszaniu zwilżonymi rękami uformowałam z serowej masy po dwie kule i obtoczyłam je odpowiednio w takim samym musli jakie dodałam do środka.

Na talerzach ułożyłam kawałki gruszki i śliwek, na to po jednej kulce ze smaku. Przybrałam gałązką mięty.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    bernika

    Wow fajne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    To jest coś dla mojej córci na deser :)!!!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    prześliczne:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    świetnie wygląda, ciekawa jestem smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !