Sposób przygotowania

Szczypior i bazylię opłukałam, posiekałam. Pomidory sparzyłam, obrałam ze skórki i pokroiłam w kostkę. Cebulę pokroiłam w cienkie ćwierć plasterki a kiełbasę w kostkę. Rozgrzałam patelnię z olejem, wrzuciłam kiełbasę a gdy się zrumieniła dodałam do niej cebulę. Po chwili smażenia dodałam pomidory i pastę Sambal. Smażyłam razem mieszając aż odparował nadmiar wody. W miseczce roztrzepałam jajka dodając do nich 3/4 zieleniny, posoliłam do smaku. Połowę masy wylałam na rozgrzaną patelnię z rozpuszczoną połową masła i usmażyłam omlet. Gdy wierzch był już prawie ścięty wyłożyłam na niego połowę kiełbasy z pomidorami i posypałam połową sera. Patelnię przykryłam aby omlet się dosmażył a ser na wierzchu roztopił. Zsunęłam omlet na talerz i szybko usmażyłam drugą porcję. Przed podaniem posypałam resztą szczypiorku i bazylii.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ależ kolorowo i pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Znakomicie się prezentuje:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Smakowity
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    muszę zacząć robić te omlety

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !