Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

300 g białej czekolady
0.75 szklanka cukier
0.5 l śmietana
0.75 szklanka mąka pszenna
0.5 łyżeczki proszku do piecz
jajko 3 szt.
wiórki kokosowe 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladki

Roztopić czekoladę w naczyniu, wstawionym do większego naczynia z gotującą się wodą.W tym czasie do drugiego garnka wlać mleko, włożyć masło i wsypać mleko w proszku, mieszać te składniki aż do uzyskania jednolitej masy.Zdjąć z ognia, dołożyć rozpuszczoną czekoladę, połowę wiórków kokosowych i pokruszone w moździerzu prażone migdały z nerkowcami.Całość wyrobić na jednolitą masę.Uformować z niej kulki i obtoczyć je starannie w pozostałych wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 04.08.2011 17:44
słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak