Sposób przygotowania

Posiekane orzechy włoskie, laskowe i pistacje wymieszać ze sobą, dodać cukier puder, ponownie wymieszać. Ciasto francuskie podzielić na 6 części. Każdą z części przekładać mieszanką orzechów( na orzechy w każdej warstwie kładziemy kawałki masła). Ciasto włożyć do nagrzanego do 180- 200 stopni piekarnika i piec przez około 35- 40 minut. Miód wymieszać z sokami. Ciasto po upieczeniu skropić takie syropem. Podawać, gdy dobrze nim nasiąknie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Jaki wspaniały i pyszny deser , będę musiała sobie przyrządzić :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata34

    mmmmniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata34

    mmmmniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Zapowiada się smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    faktycznie wykwintny
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !