Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bezy na tort

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

0.5 szklanka cukier
białko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: bezy na tort

Białka miksujemy z cukrem na sztywną pianę. Na blachę wyłożoną pergaminem wyciskamy z rękawa cukierniczego lub po prostu układamy łyżką porcje piany. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 120-140st przez 20 do 40 minut (w zależności jak duże będą porcje). Bezy są gotowe, gdy lekko się zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 01.12.2010 07:02
mniam bezy są przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak