Sposób przygotowania

Gruszki należy obrać ze skórki, przekroić je na pół i wydrążyć z nich gniazda nasienne. Następnie przełożyć je do garnka, zalać wodą i gotować na małym ogniu przez około 10 minut. Po tym czasie go wody dodać cukier i gotować przez około 5 minut. Należy uważać, żeby gruszki nie rozpadły się. Po wyjęciu ich z wody i odsączeniu należy ułożyć je na talerzykach, w miejsca po wydrążeniu gniazd nasiennych nałożyć śmietanę i konfiturę. Podawać na ciepły.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Twój deser jest smaczny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    super!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    świetnie się prezentuje:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    piękne zdjęcie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczny deser
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszny deser można jeść oczyma :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !