Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażona wątróbka z pieczarkami i ryżem

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki cielęcej 4plastry
pieczarek 15dag
pęczek młodej cebuli
łyżka masła
ryż 20dag
białego wina 125ml
mąki 8dag
jaja 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 12dag
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: smażona wątróbka z pieczarkami i ryżem

Pieczarki kroimy w cienkie plasterki a cebulki kroimy na ćwiartki. razem z pieczarkami podsmażamy na maśle. Doprawiamy do smaku solą. Ryż gotujemy w wodzie z winem. Wątróbkę obtaczamy w roztrzepanym jajku i mące a na końcu panierujemy w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju. Solimy. Podajemy z ryżem i duszonymi pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 12.05.2011 08:05
Fajny sposób na wątróbkę
magical66 26.10.2010 11:56
lubię !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak