Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryz na sypko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 SZKLANKI
woda 2 SZKLANKI
sól DO SMAKU
sok z cytryny DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: ryz na sypko

W GARNKU ZAGOTOWAC OSOLONA WODE.WRZUCIC RYZ DO WRZATKU.RYZ GOTOWAC 17MIN. RYZ BEDZIE BARDZO BIALY JESLI PODCZAS GOTOWANIA DODA SIE SOKU Z CYTRYNY. ABY SIE NIE SKLEJAL NALEZY PRZED GOTOWANIEM DOKLADNIE GO UMYC POD ZIMNA WODA.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 26.08.2010 15:46
interesujące
Dorota71 26.08.2010 15:18
z chęcią wypróbuję ten przepis
Emilia22 26.08.2010 12:34
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak