Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
boczek 0,5 kg
cebula 2 szt.
przyprawy
groch 0,5 kolorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem

Kapustę ugotować dodać kostkę rosołowa, paprykę ostrą, słodką i inne przyprawy wg uznania. Boczek pokroić w kostkę i przysmażyć z cebulą pokrojoną. Wrzucić do kapusty. Groch wcześniej ( np. noc) namoczyć i ugotować w małej ilości wody ( najlepiej w szybkowarze, bo szybko) Po ugotowaniu rozgnieść groch tak aby część była rozgnieciona, a część nie całkiem. Wrzucić do kapusty, wymieszać, doprawić do smaku.Podawać z chlebem lub weką. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marek6 12.09.2011 00:55
super
Kate131 08.09.2011 08:15
lubie taką
Sylwia56
Sylwia56 26.05.2011 23:53
fajna, lubię taką
Elżbieta18 20.02.2011 22:48
U mnie wszyscy przepadają . Wypróbujcie i napiszcie czy smakowało!
Misiabe 01.12.2010 00:34
nie ma to jak tradycyjna potrawa :)
Justyna70 26.10.2010 11:03
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak