Sposób przygotowania

Kapustę ugotować dodać kostkę rosołowa, paprykę ostrą, słodką i inne przyprawy wg uznania. Boczek pokroić w kostkę i przysmażyć z cebulą pokrojoną. Wrzucić do kapusty. Groch wcześniej ( np. noc) namoczyć i ugotować w małej ilości wody ( najlepiej w szybkowarze, bo szybko) Po ugotowaniu rozgnieść groch tak aby część była rozgnieciona, a część nie całkiem. Wrzucić do kapusty, wymieszać, doprawić do smaku.Podawać z chlebem lub weką. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    nie ma to jak tradycyjna potrawa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Elżbieta18

    U mnie wszyscy przepadają . Wypróbujcie i napiszcie czy smakowało!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna, lubię taką
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    lubie taką
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marek6

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !