Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy sól i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Dalej ucierając - ręcznie lub mikserem dodajemy po 1 jajku aż do uzyskania gęstej, puszystej masy.
Ciasto musi być dość gęste.
Do gotowego ciasta dodajemy skórkę starta z 1 cytryny, oraz śmietanę, lub mleko.
Wszystko starannie mieszamy.
Gotowe ciasto wylewamy na środek rozgrzanej gofrownicy 1 - 2 małe łyżki wazowe - w zależności od wielkości gofrownicy
Pieczemy każdego gofra około 4 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Ciekawe czy wychodzą Ci chrupiące czy raczej gumowate?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aseret

    raczej chrupiące
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    schrupałbym takiego gofra
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bardzo lubię z bitą śmietaną

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !