Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki bezowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 szt.
cukru 200 g
wiórki kokosowe 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki bezowe

białka ubijamy na sztywną pianę

dalej miksując dodajemy stopniowo cukier

następnie dodajemy wiórki

mieszamy

łyżeczką robimy niewielkie kleksy (w piekarniku zwiększą objętość)

kładziemy je w odstępach bo się skleją ze sobą

pieczemy ok 20 minut - do zarumienienia, w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna223 14.06.2012 06:06
super
rakow2
rakow2 09.01.2012 16:10
bardzo fajne polecam
Ela15 18.10.2011 08:35
super
iknkirke 29.04.2011 10:08
pycha
Krzysztof42 09.03.2011 16:21
bezy z natury się nie skarżą :-)
Aida 01.03.2011 11:46
hmmm do tej pory nikt się nie skarżył...nawet bezy :)
Koper 01.03.2011 11:09
fajne połączenie, a temperatura pieczenia nie za wysoka jak na bezy?
gusia1000 30.12.2010 01:01
Smaczności i znakomitości.
Aida 18.10.2010 21:31
hmmm klapnięte...hmmm ja po prostu na sztywno ubijam białka później nadal miksując dodaję cukier a na koniec wiórki. masa nie jest super sztywna ale jak nakładam małą łyżeczką to robią się takie czubki :) i nie klapią... trzeba próbować :) trzymam kciuki
misia53 18.10.2010 12:30
A mi zawsze klapnięte wychodzą , Twoje takie ładne.
Justyna223 14.10.2010 14:22
pycha
Dorota76 10.09.2010 11:49
bardzo lubię kokosanki
Aida 15.06.2010 09:01
a dla mnie z latka dziwne :) choć oczywiście smaczne! (bo kokos mogłabym jeść łyżeczkami :) ...dziwne, bo za każdym razem gdy je robię wychodzą inaczej :) raz jako typowe kokosanki, tak jak na zdjęciu z różową serwetką, a raz jak bezy kokosowe :)
SmacznaPyza 12.06.2010 09:33
pyszne i uzależniające :-)))
Kate131 07.06.2010 07:42
robiłam, pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak