Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z sielonego groszku, fasoli i kukurydzy Wegetariańska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 400 gramm
kukurydza konserwowa 400 gramm
celuba czerwona plasterki 1 sztuka
cukier drobny 1 szklanka
ocet winny 3/4 szklanki
sól 1/2 łyżeczki
papryka zielona 1 sztuka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/2 łyżeczki
groszek konserwowy 2 szklanki
oliwa 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z sielonego groszku, fasoli i kukurydzy Wegetariańska

Ugotowaną fasolkę dać do miski z groszkiem, kukurydzą i cebulą. Dobrze wymieszać i odstawić na moment.

Do rondelka dać cukier, ocet, olej, pieprz, sól i czosnek i doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając. Gotować aż się cukier rozpuści i odstawić.

Gorącym wywarem polać obficie warzywa i dać na noc do lodówki.

Następnego dnia będzie idealna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 12.12.2011 10:08
ciekawa
Kate131 26.07.2011 08:12
fajna
Krzysztof42 09.03.2011 16:22
bardzo fajne składniki
Marta98 04.02.2011 19:36
pyszność
Grażyna13 13.11.2010 13:53
Fajna, podoba mi się :)
Ela20 07.08.2010 11:49
Bardzo smaczna i kolorowa sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak