Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieprzne polędwiczki wieprzowe ala frencz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczki2
ciasto francuskie
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
pieprz kolorowy
sól
majeranek świerzy
Musztarda sarepska Prymat
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieprzne polędwiczki wieprzowe ala frencz

Oczyszczone polędwiczki posmarować musztardą i podsmażyć na oleju z łyżką masła.Doprawić mocno pieprzem(cytrynowym i kolorowym)i na koniec solą. Ciasto podzielić na 2kawałki.Majeranek drobno posiekać i rozłożyć na cieście,na to układać mięso i zwijać.Posmarować żółtkiem. Piec na środkowej półce piekarnika ok 35min w180stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 27.10.2012 09:55
polędwiczki??? świetnie wyglądają, mniam!;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak