Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia w occie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia
wody 1 l
octu 200 ml
soli 1 łyzeczka
cukru 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia w occie

1. Dynię obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy ja ok 3 min i nakładamy do słoików.
2. Z wody, octu, soli i cukru należy przygotować zalewę, zagotować i gorącą zalać dynie w słoikach. Następnie zakręcić, odwrócić do góry dnem i w tym stanie pozostawić. Nie pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak