Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w kremie z porów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
por 2 szt
serek topiony 100 gr
śmietana słodka 150 ml
mąka ziemniaczana 2 łyżki
Gałka muszkatołowa cała Prymat 1/4 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w kremie z porów

Udka z kurczaka ugotować, w osolonej wodzie, potem wystudzić. Obrać mięso z kości. Do rondelka nalać 1,5 szklanki powstałego rosołu i gotować pory. Kiedy zmiękną dorzucić serek i zmiksować( jesli płyn bardzo odparował dolać jeszcze 1/2 szkl. rosołu). Do powstałego z porów i serka sosu włożyć mięso i gotować około 10 minut. Doprawić solą, pieprzem i startą na świeżo gałką. Śmietanę rozrobić z maką i wlać do potrawy. Chwilę, około 3-5 minut pogotować z mąka i można podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 25.11.2013 11:52
zjadłabym z radością :)
adelajda 25.10.2013 18:18
uwielbiam pory, zupka będzie mi smakowała :)
Goya 03.04.2012 21:11
super
tomek18 02.01.2012 16:51
uwielbiam pory:) a w zestawie z kurczakiem:) mm..pycha
Henryka2 12.01.2011 19:52
pieknie wygląda!
SmacznaPyza 15.12.2010 10:49
fajne, chociaż nie przepadam za porami
traktorek 03.12.2010 16:47
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak