Sposób przygotowania

Udka z kurczaka ugotować, w osolonej wodzie, potem wystudzić. Obrać mięso z kości. Do rondelka nalać 1,5 szklanki powstałego rosołu i gotować pory. Kiedy zmiękną dorzucić serek i zmiksować( jesli płyn bardzo odparował dolać jeszcze 1/2 szkl. rosołu). Do powstałego z porów i serka sosu włożyć mięso i gotować około 10 minut. Doprawić solą, pieprzem i startą na świeżo gałką. Śmietanę rozrobić z maką i wlać do potrawy. Chwilę, około 3-5 minut pogotować z mąka i można podawać.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    fajne, chociaż nie przepadam za porami
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    pieknie wygląda!
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    uwielbiam pory:) a w zestawie z kurczakiem:) mm..pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    uwielbiam pory, zupka będzie mi smakowała :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    zjadłabym z radością :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !