Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 2 szt
jaja 2 szt
czerstwa bułeczka 2 szt
mleko 1,5 szkl
jablka kilo2 szt
wywar z jarzyn 1 litr
masło 2 łyżeczki
chrzan - utarty 2 łyżki
rosół z kostki 2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z jabłkiem

Z mięsa mielonego ,drobno posiekanej cebuli, jajek, małej namoczonych w mleku i odciśniętych bułek,utartych na tarce jabłek ,soli i pieprzu, wyrobić spójną masę i uformować 16 pulpetów.
Pulpety włożyć do gotującej się osolonej wody i potrzymać na małym ogniu. następnie wyjąć i trzymać w cieple.
Przygotować rosół z kostek rosołowych lub wywaru z warzyw, dodać łyżeczkę masła,doprawić śmietaną z odrobiną mąki, dodać u tarty chrzan i utarte na tarce jabłka, zagotować i zalać pulpety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 08.01.2012 18:39
super
PaniMISIOWA 24.08.2011 09:14
ciekawa kompozycja smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak