Sposób przygotowania

Ciasto:
Z składników zagnieść ciasto i włożyć na pół godziny do lodówki.Wylepiać foremki do babeczek i piec na złoty kolor w 170 st 15-20 min.Ostudzić.
Krem:
Zagotować szklankę mleka. W pół szklance zmiksować żółtka z cukrem,cukrem waniliowym i na końcu dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń,ostudzić.Masło utrzeć do białości dodawać budyń cały czas ucierając.
Babeczki napełnić kremem a na górze ułożyć wiśnie.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    smaczne,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Z taka masą musza być pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne są takie babeczki
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    muszą być smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !