Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik pod pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
cukier 0,5 szkl
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 10 dkg
mąka pszenna 1i1/2 szkl
Masa serowa
cukier 1 szkl
budynie śmietankowe 2 szt
żółtko jajek 4 szt
jajko 2 szt
olej 0,5 szkl
mleko 0,5 szkl
GÓRA
kokos 10 dkg
cukier 2 łyżki
masło 4 łyżki
twaróg 1 (zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik pod pierzynką

Ciasto:
Wszystkie składniki zagnieść i wyłożyć do tortownicy
Masa serowa:
Twaróg,żółtka,dwa jajka,cukier(odłożyć 4 łyżki),budynie,olej i mleko wymieszać i wyłożyć na ciasto.Piec około 1 h w 160 st.Wyjąć i wyłożyć na ser ubite białka(4szt) z cukrem(4 łyżki)i piec jeszcze 15 min. Kokos, cukier i masło podsmażyć na patelni i rozprowadzić na upieczonym gorącym serniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 10.01.2014 09:51
apetyczny sernik
Krystyna32 30.04.2012 08:11
super
rzenia15 13.06.2011 10:56
super
matii6 26.10.2010 19:17
sernik jest pyszny,,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak