Sposób przygotowania

Cebulę obieramy, kroimy w plasterki o grubości 5-6mm i dzielimy na krążki.

Z wody i mąki robimy gładkie ciasto – najlepiej użyć do tego rózgi.

Krążki cebuli zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Zarumienione krążki przekładamy na papierowy ręcznik, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Jemy na ciepło!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    właśnie szukałem jakiejś niestandardowej przekąski. Dziękuję za przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    bardzo je lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    sa popularne w UK
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    rewelacyjne, uwielbiam takie smaki!
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    oo taką cebulkę bym zjadła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !