Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurze piersi z piekarnika

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
pieczarki 5-6
cebulka 1
majonez
ser żółty 20 dag
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurze piersi z piekarnika

Piersi rozbić jak na kotlety i doprawić do smaku jak kto lubi. Na blachę do pieczenia rozłożyć folię aluminiową i ułożyć na niej kotlety (surowe!). Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę cebule i pieczarki, doprawić do smaku sola i pieprzem. Tak przygotowane wyłożyć na kotlety. Teraz na każdy kotlet wykładamy majonez (ok. 1 łyżka na kotlet, zależy od wielkości piersi) i posypujemy gruba warstwę sera. wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15-20 minut w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 01.02.2013 14:52
mniama
kanu83 26.07.2012 18:20
Mniaaaaaaaaaaam
alaaa 14.07.2012 17:13
też tak robię,smaczne
anoosia 23.05.2011 16:26
musi świetnie smakować
anoosia 23.05.2011 16:26
musi świetnie smakować
ajres 20.03.2011 17:04
swietne
marzencia2007 21.12.2010 15:48
pycha
kitka 27.10.2010 17:50
Ciekawy smak
Dominika/Dominiusia 26.10.2010 13:44
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak