Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy torcik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4
szklanka cukru
ocet winny 1 łyżka
mąka kukurydziana łyżka
proszek do pieczenia szczypta
śmietanka 12-procentowa szklanka
łyżeczka cukru

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy torcik

Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia , trzeba ją natłuścić . Białka ubijamy mikserem na pianę, ubijając dodajemy po łyżce cukru, mąkę , ocet proszek i łyżkę zimnej wody . Po ubiciu jej na pianę wykładamy na tortownicę i do piekarnika na 30 minut w 150 st. Po 30 minutach trzeba zmniejszyć tem. do 100 st. i pieczemy jeszcze 25 minut. Odstawiamy do ostygnięcia bezę przez godzinę , za to śmietankę ubijamy z niewielką ilością cukru , pokryj spód , i obłóż owocami . Latem najlepiej aby to były duże i świeże owoce. Teraz możemy zrobić z mrożonymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 28.09.2012 07:33
pewnie przepyszny
babcia
babcia 28.09.2012 07:33
pewnie przepyszny
ElizaT 16.02.2011 11:04
pyszne
matii6 14.01.2011 20:33
co z owocami to lubię
matii6 14.01.2011 20:33
co z owocami to lubię
alaaa 25.10.2010 17:01
uwielbiam takie deserki,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak