Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z tuńczyka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała fasola 1 szklanka
ogórek świeży 1
rzodkiewka kilka sztuk
natka pietruszki
oliwa
sok z cytryny
sól i pieprz do smaku
tuńczyk kawałki w oleju 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z tuńczyka

Ogórek i rzodkiewki dowolnie pokroić. Następnie wrzucić je do salaterki. Dodać ugotowaną wcześniej fasolę, cebulę pokrojoną w piórka i tuńczyka. Oliwę z oliwek połączyć z sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem a następnie zalać powstałym sosem sałatkę. Całość posypać natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak