Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z tuńczyka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała fasola 1 szklanka
ogórek świeży 1
rzodkiewka kilka sztuk
natka pietruszki
oliwa
sok z cytryny
sól i pieprz do smaku
tuńczyk kawałki w oleju 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z tuńczyka

Ogórek i rzodkiewki dowolnie pokroić. Następnie wrzucić je do salaterki. Dodać ugotowaną wcześniej fasolę, cebulę pokrojoną w piórka i tuńczyka. Oliwę z oliwek połączyć z sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem a następnie zalać powstałym sosem sałatkę. Całość posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak