Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

blok czekoladowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
mleko w proszku 2 szklanki
kakao 3 łyżki
cukier 1 szklanka
rodzynki
herbatniki
woda 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: blok czekoladowy

W małym garnuszku zagotować wodę z cukrem oraz masłem i dokładnie wymieszać aby składniki mogły się połączyć. Następnie zestawić z ognia dodać mleko w proszku oraz kakao. Ponownie wszystko dokładnie wymieszać tak aby nie było żadnych grudek. Do powstałej masy dodać rodzynki oraz herbatniki można także dodać orzechy włoskie. Całość wyłożyć do foremki i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 05.02.2013 16:26
lubię
IlonaAlbertos 06.12.2011 01:16
Bardzo lubię blok czekoladowy.
iknbozka 14.10.2011 21:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak