Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 1 kg
jaja 5
cebule 2
pieczarki 50 dkg
papryczka chili 4 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska

Mięso, jajka, cebulę drobno pokrojoną, papryczki drobno pokrojone bez pestek i bułkę tartą lub 1 kajzerkę namoczoną w wodzie i odciśniętą mieszamy w misce, konsystencja ma być taka jak na mielone kotlety. Pieczarki obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na patelni, aż woda odparuje, dokładamy do masy mięsnej. Doprawiamy solą i pieprzem, wykładamy na keksówkę i ubijamy, żeby nie zostało powietrze w środku. Wkładamy do piekarnika na godzinę w 190 stopiach. Można podawać na ciepło z sosami, lub na zimno do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 03.06.2017 15:33
warto zrobić
Wafelek2601 27.01.2014 08:10
Właśnie mam zamiar zrobić
ziutula
ziutula 04.10.2011 13:29
często robię podobnie zamiast wędlin do kanapek
jolaxa1 20.06.2011 22:55
super
jolaxa1 17.06.2011 22:15
super
ewaa 23.05.2011 21:03
bardzo smaczna:)
anemon 26.04.2011 05:31
Tak, polecam goraco taką wersję z pieczarkami. Bardzo smaczna pieczeń wyszła, wszystkim smakowała i prezentowała się też nie gorzej.
mysza666 25.04.2011 19:10
A proszę bardzo:) Muszę się zgodzić, bo mi też taka pieczeń bardzo smakuje:)
anemon 25.04.2011 18:59
Robiłam pieczeń i tym razem jak Ty dodałam pieczarki, napiszę krótko: PYCHA. Dziękuję za świetny pomysł.
Teresa19 14.04.2011 07:50
Mniam ,mniam,pycha
kotlet 25.03.2011 23:35
rewelacja
anemon 17.03.2011 07:07
Muszę zrobić wg Twojego przepisu, bo dodanie pieczarek wydaje sie bardzo smakowicie.
Robert10 11.03.2011 17:39
to lubię
Bart 18.02.2011 23:26
pycha
mirosława4 04.02.2011 21:46
super
iza15 30.01.2011 21:12
super pieczen
Ania67 25.01.2011 09:51
Ponadczasowe danie:)
Beata73 13.01.2011 18:16
bardzo smaczna!
Neetka90 10.01.2011 13:19
ciekawie
misia53 09.01.2011 22:20
Taką pieczeń też muszę wypróbować.
mysza666 09.11.2010 17:56
Cieszy mnie to, że smakowało:) Ja metodą prób i błędów doszłam do perfekcyjnego smaku, jeżeli chodzi o tą pieczeń, nie chwaląc się oczywiście:)
Ewa111 09.11.2010 13:19
świetny przepis ,zrobiłam i wszystkim smakowało
Agnieszka172 01.11.2010 15:02
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak