Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skzrydła indyka w sosie sojowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Dwie łyżki sosu sojowego
łyżeczka pieprzu ziołowego
sól do smaku
imbir 1/2 łyżeczki
bulion 1 szklanka
skrzydełka z indyka 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Skzrydła indyka w sosie sojowym

Skrzydła przecinamy, solimy. Posypujemy pieprzem ziołowym i imbirem, polewamy sosem sojowym i wstawiamy do lodówki na ok. pół godziny. Obsmażamy na oleju na brązowo, podlewamy bulionem i dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 08.10.2013 17:35
bardzo dobre mięsko
alaaa 04.09.2013 22:34
indyk zawsze smaczny
ben-ka 21.12.2012 16:50
uwielbiam wszystko co z sosem sojowym:)
Ela15 07.07.2011 11:16
super
pacpaw 26.10.2010 09:26
apetyczne i smaczne a do tego proste w wykonaniu.
Mysiunia 25.10.2010 17:59
jakie apetyczne danie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak