Sposób przygotowania

Śledzie oczyścić i dokładnie umyć,usunąć ości i przekręcić przez maszynkę.
Cebulą drobno posiekać i podsmażyć na łyżce oleju ale nie rumienić.dodać do śledzi.
Do masy wybić jajka,dodać 1 łyżkę tartej bułki,śmietanę i ewentualnie posolić,
Wyrobić masę i formować małe kotleciki,obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiano na bardzo gorącym oleju.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    cos innego cos smacznego
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    cos innego cos smaczneg
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    śledzie świeże jeśli dobrze rozumiem
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    tak,można użyć i płatów śledziowych ,to obojętnie tylko cenowo jest różnica.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nie robiłam, a może warto spróbować .
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dla mnie zupełna nowość. Fajny pomysł.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    junox

    bardzo lubię śledzie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ze śledzi jeszcze nie smażyłam kotletów ale przepis świetny i wart wypróbowania
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    bardzo ciekawy pomysł na kotlety :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    dla mnie to coś nowego, ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    ciekawy przepis :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    nie robiłam ale fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !