Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Anyżówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka otarta z cytryny z 1/2 szt
Goździki całe Prymat 5 szt
anyż 1/4 szkl
wódka 2 (biała, 45%)

Przepis i sposób przygotowania na: Anyżówka

Do dużego zamykanego słoja wrzucamy anyż, skórkę otartą z 1/2 szt cytryny, goździki i pokruszoną korę cynamonu.
Całość zalewamy wódką, zamykamy słój i utrzymujemy go w cieple przez około 31 dni, potrząsając od czasu do czasu słojem.
Po tym czasie zlewamy alkohol, filtrujemy przez bibułkę filtracyjna lub gazę, rozlewamy do butelek i zapominamy o nim czyli odstawiamy na przynajmniej 2 miesiące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 14.10.2012 20:51
takie nie robiłam i nie piłam
rakow2
rakow2 08.01.2012 18:38
nazwa super
BernadettaP 05.09.2011 15:31
Nie lubię anyżu...
Krzysztof42 08.03.2011 16:12
to nie dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak