Sposób przygotowania

Do dużego zamykanego słoja wrzucamy anyż, skórkę otartą z 1/2 szt cytryny, goździki i pokruszoną korę cynamonu.
Całość zalewamy wódką, zamykamy słój i utrzymujemy go w cieple przez około 31 dni, potrząsając od czasu do czasu słojem.
Po tym czasie zlewamy alkohol, filtrujemy przez bibułkę filtracyjna lub gazę, rozlewamy do butelek i zapominamy o nim czyli odstawiamy na przynajmniej 2 miesiące.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    to nie dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Nie lubię anyżu...
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    nazwa super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    takie nie robiłam i nie piłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !