Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nowoczesne pyzy drożdżowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pół kilo mąki
pół kostki drożdży
łyżeczka cukru
szklanka wody
sól do smaku
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Nowoczesne pyzy drożdżowe

Drożdże rozcieramy z łyżeczką cukru i odrobiną letniej wody, posypujemy łyżką mąki i odstawimy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do miski wsypujemy mąkę, solimy. Dodajemy wyrośnięte drożdże, olej i letnią wodę, wyrabiamy drewnianą łyżką, az ciasto będzie odstawać od brzegów miski. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce aż podwoi objętość.
Wkładamy ciasto do naczynia odpowiedniego do kuchenki mikrofalowej ( może być żaroodporne) i wstawiamy do kuchenki na okolo 10 min na 600 W. Po kilku minutach kroimy pyzy w kawałki i polewamy sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 27.04.2013 21:40
smaczne :-)
Wacław 01.04.2013 17:15
fajny przepis
Renataj 29.04.2012 15:59
Trzeba wypróbować. Koniecznie.
Magdalena/26Mooi 22.05.2011 11:17
smaczne
Grażyna13 03.05.2011 21:25
Ben-ka, są miękkie a nie gumowe
Ewa104 03.05.2011 19:06
A to dla mnie nowość.
ben-ka 26.11.2010 14:40
Ale masz świetne pomysły!! a te pyzy będą miękkie czy raczej takie :gumowe\" bo ja tak jak Pyza mikrofalę używam tylko i wyłącznie jak chcę coś podgrzać.
4muffins 09.11.2010 22:28
świetny pomysł, tyle mniej babrania się z sitkiem, wodą ...
SmacznaPyza 03.11.2010 10:04
ma mikrofalówkę, ale używam jej tylko sporadycznie i to do odgrzewania...
pacpaw 26.10.2010 09:25
co za pomysł !!!
Mati13 25.10.2010 18:37
świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak