Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1
ziemniaki 5
majeranek
sól, pieprz
boczek wędzony 15 dag
groch 25 (połówki)

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka

Zagotować wodę, wrzucić opłukany groch i podgotować na pół miękko.Ziemniaki pokroić w kostkę, wrzucić do zupy.Z boczku odkroić skórę, wrzucić do zupy.Resztę boczku pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać do zupy.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu ze smażenia boczku, wrzucić do zupy.Wszystko gotować aż ziemniaki będą miękkie.Na koniec wsypać majeranek(dość sporo) i doprawić sola i pieprzem, ewentualnie kucharkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 01.10.2011 16:08
moja ulubiona zupka
marcia71 07.07.2011 12:22
nie przepadam
MAŁGORZATA108 25.10.2010 12:34
Dawno nie gotowałam, a ten przepis pobudza smak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak