Sposób przygotowania

Zagotować wodę, wrzucić opłukany groch i podgotować na pół miękko.Ziemniaki pokroić w kostkę, wrzucić do zupy.Z boczku odkroić skórę, wrzucić do zupy.Resztę boczku pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać do zupy.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu ze smażenia boczku, wrzucić do zupy.Wszystko gotować aż ziemniaki będą miękkie.Na koniec wsypać majeranek(dość sporo) i doprawić sola i pieprzem, ewentualnie kucharkiem.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Dawno nie gotowałam, a ten przepis pobudza smak.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie przepadam
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    moja ulubiona zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !