Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkoptowy sernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
mascarpone 2 opakowania
śmietanka 200 ml
cukier puder 1 łyżka
aromat śmietankowy 2 krople
biała czekolada 1 szt
orzechy nerkowca 2 garści
Żelatyna wieprzowa Prymat
czekolada 2 łyżki tarta

Przepis i sposób przygotowania na: biszkoptowy sernik

Kawę rozpuścić w 1/2 szklance gorącej wody. 16 biszkoptów lekko nasączyć, wyłożyć dno tortownicy i włożyć do lodówki. Mascarpone wymieszać ze śmietanką, cukrem i aromatem, białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, zmiksować z masą serową. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody, wlać do masy czekoladowo-serowej i ponownie zmiksować. Resztę biszkoptów pokroić na 3 części, nasączyć w reszcie kawy, wraz z orzechami dodać do masy i wymieszać, wyłożyć na schłodzony spód tortownicy. Wierzch udekorować startą ciemną czekoladą. Wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 11.11.2011 20:19
super
Małgorzata106 11.11.2011 20:19
super
bietka 14.01.2011 11:53
pychotka
Roman5 29.11.2010 06:27
musi byc dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak