Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche rogaliki z marmoladą

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 55 dag
drożdże świeże 5 dag
jajko 2 sztuki
sól szczypta
mleko ciepłe 3/4 szklanki
margaryna 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche rogaliki z marmoladą

Drożdże rozetrzeć z łyżkącukru, dodaćtrochę mleka i 2 łyżki mąki, odstawić na ok 15 minut do wyrośnięcia. Pozostałe składniki wymieszać, dodać zaczyn, dokładnie wyrobić. Podzielić na 5 częśći (kulki), przykryć ściereczką, zostawić do wyrośnięcia na ok 1,5 godziny. Każdą kulkę rozwałkowywać, dzielić koło na 8 trójkątów, kłaść po łyżeczce marmolady i ciasno zawijać. Rogale piec do zarumienienia, około 10-15 minut. Polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 09.03.2011 21:00
super
Krzysztof42 08.03.2011 16:11
uwielbiam rogaliki
accee 01.02.2011 22:34
Palce lizać
lolek09 02.01.2011 16:59
wypróbowane i rzeczywiście są super, ciasto ładnie się wyrabia i lepi piękne rogaliki
Tahitha 23.12.2010 05:38
Pyszne, lubię takie rogaliczki ;)
marenka 20.10.2010 07:09
Smaczne:-)
sylwiachmiel 30.07.2010 15:21
podoba mie sie
Katarzyna/kate1980 19.06.2010 13:11
moja córeczka uwielbia rogaliki więc często specjalnie dla niej przygotowuję
cukiereczek 19.06.2010 07:31
Rogaliki,smaczne i dobre.
Allice 16.05.2010 21:53
Bardzo lubie rogaliki :) Przepis dodaję do ulubionych.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak