Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser budyniowy warstwowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 szt
budyń czekoladowy 1 szt
budyń toffi 1 szt
mleko 2% 1,5 l
cukierdo smaku
masło 75 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Deser budyniowy warstwowy

Ugotować pierwszy budyń(tak jak pisze na opakowaniu) z odrobiną masła, wlać do pucharków i odczekać aż ostygnie.Po 5 minutach ugotować drugi budyń z odrobiną masła i wlać na pierwszy- ponownie chwilę odczekać. Ugotować trzeci budyń i czynność powtórzyć. Podawać na zimno lub na ciepło. Warstw może być więcej...ewentualnie ostatni budyń można zastąpić bitą śmietana kremówką- super polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 09.08.2013 10:16
Pyszny deser
Laila2786 22.02.2013 11:06
zabieram jedną tą pychote
[email protected] 14.02.2013 10:24
efektowne a proste takie lubie
Ewelina38 25.05.2012 13:17
pysznie wygląda
angelika14 05.03.2012 19:49
tak jeszcze nie robiłam!
Olaa 05.08.2011 12:40
fajne
Bart 14.07.2011 23:52
wygląda ciekawie
iza15 14.07.2011 23:47
pyszności
kochanyptysiu 13.06.2011 17:27
prosty i piekny deserek
jolajka 13.02.2011 16:01
Niezwykły zwykły budyń :)
Mati13 30.12.2010 09:11
super wygląda
SmacznaPyza 24.12.2010 14:01
taka mała rozpusta :-)
Natalia/tubisiek 11.12.2010 10:56
tak jeszcze nie robiłam! muszę spróbować :)
Emilia22 25.10.2010 11:11
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak