Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZRAZY Z SZYNKĄ I SZPINAKIEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 75 dkg
ogórek konserwowy 3 szt
szpinak 15 dkg
szynka 10 dkg
sos czosnkowy 3 łyż
musztarda 3 łyż
cebula 2 szt
olej
śmietana 50 ml
koncenrat pomidorowy 1 mały
cukier, sól, pieprz
twaróg 10 ml

Przepis i sposób przygotowania na: ZRAZY Z SZYNKĄ I SZPINAKIEM

mieso pokroić w plastry oproszyc solą i piperzem. Ogórki pokroić w plastry. Szpinak umyć. ser wymieszać z sosem czosnkowym. Mięso posmarowac musztardą ułożyc szpinak posmarowac serkiem nałożyc szynkę i ogórk. Zwiną i spiac wykałaczką, obtoczyc w mace i zarumienic na oleju. Przełożyc do garnak i wlac tyle gorącej wody by zakryć zrazy. Dusic do miękkości. Rozgrzać olej i zeszklic pokrojona w kostę cebulę. Dołoązyć koncentrat i łyżeczkę cukru sól i pieperz. Wymiszać z 2 łyż mąki i smeitaną. Dodac do mięsa i chwilę gotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 19.07.2011 06:49
ulubiony zestaw....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak