Sposób przygotowania

Fetę kroimy wzdłuż w ten sposób, aby z jednej kostki powstały 3 dość grube plasterki. Plasterki fety układamy na kawałkach folii aluminiowej wysmarowanej masłem.
Kurki myjemy, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą, czarnym pieprzem, czosnkiem, po czym zalewamy winem i dusimy aż płyn całkowicie odparuje.
Na wcześniej przygotowanych plastrach fety układamy po plasterku pomidora, następnie po 1-2 listki świeżej bazylii, a na wierzch wykładamy kurki. Nasze dzieło zawijamy w folię aluminiową i grillujemy.
Polecam jako dodatek do innych potraw z grilla ale również jako samodzielne danie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    p0lek

    Zapomniałem dodać, że kurki można zalać dodatkowo (oprócz wina) jeszcze 100 ml bulionu z kury dla wzbogacenia smaku.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !