Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone Polędwiczki Wieprzowe

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2-3 sztuki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 4 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone Polędwiczki Wieprzowe

Polędwice myjemy i suszymy. Kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do głębszego naczynia. Dodajemy 2 łyżki masełka, podsmażamy. następnie podlewamy wodą. Wciskamy 4 żabki czosnku. Dusimy około 1 - 1,5 h pod przykryciem na małym ogniu. Dolewamy co jakiś czas wody. Dodajemy do smaku, sól, pieprz, zioła prowansalskie. ( ilość w/g uznania. Dusimy do miękkości. podawać z ziemniakami i kapustą zasmażaną. Można osobno zrobić sosik, ja zawsze polewam tym powstałym w czasie duszenia. Taki nam najbardziej smakuje. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika156 09.11.2010 14:03
muszą być pyszne ;)
edyta51 27.10.2010 21:13
pyszne
Buczo007 26.10.2010 11:31
uwielbiam
Patrycja38 26.10.2010 11:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak