Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka paprykowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
keczup pikantny 1,5 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 0,5 łyżki
olej roślinny 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka paprykowe

Żeberka nacieramy dokładnie solą ziołową Prymat. Resztę składników mieszamy na jednolitą masę i smarujemy nimi żeberka. Odstawiamy na 1h w chłodne miejsce. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220°C i pieczemy 10 min. Wyjmujemy przekładamy na drugą stronę i zmniejszamy temp. do 180°C. Pieczemy ok 20-30 min. Mięso musi odchodzić od żeberek, wtedy będą gotowe. W trakcie pieczenia można dodać wcześniej lekko ugotowane ćwiartki ziemniaków i zapiekać wspólnie z żeberkami. Mamy gotowy obiad.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 16.11.2011 22:01
wygląda pysznie
Marlena/Kinia 14.11.2011 10:01
żeberka... pyszności!!
BernadettaP 23.10.2011 21:29
mniam :-)
edyta44 05.07.2011 09:35
pycha
Izabela/bella81 20.05.2011 08:28
apetyczne
Mysiunia 30.10.2010 11:33
wspaniale wyglądają te żeberka! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak