Sposób przygotowania

Żeberka nacieramy dokładnie solą ziołową Prymat. Resztę składników mieszamy na jednolitą masę i smarujemy nimi żeberka. Odstawiamy na 1h w chłodne miejsce. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220°C i pieczemy 10 min. Wyjmujemy przekładamy na drugą stronę i zmniejszamy temp. do 180°C. Pieczemy ok 20-30 min. Mięso musi odchodzić od żeberek, wtedy będą gotowe. W trakcie pieczenia można dodać wcześniej lekko ugotowane ćwiartki ziemniaków i zapiekać wspólnie z żeberkami. Mamy gotowy obiad.

Komentarze

  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wspaniale wyglądają te żeberka! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    mniam :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    żeberka... pyszności!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !