Sposób przygotowania

Do bulionu warzywnego (ja ugotowałam go na marchewce, pietruszce, selerze, 2 gałązkach selera naciowego, cebuli kilk adni wczęsniej) włożyłam zioła i cebulę, ziarenka pieprzu, liść laurowy. Przyprawiłam solą i pieprzem. Wszystko przykryłam i gotowałam, aż objętość płynu zmniejszy się o połowę. Przecedziłam bulion do rondla (głębokiej patelni), Dodałam wino, sok z cytryny, gałkę po czym ponownie podgrzałam, aż sos zacznie gotowac się. Dodałam śmietanę i koperek. Cały czas mieszając podgrzewałam. Jeśli sos byłby za żadki mozna zagęscic go na wzór chiński mąką kartoflaną rozpuszczoną w zimnej wodzie.
Filety soli, osolilam, oprószyłam pieprzem, zapanierowalam w mące i usmażyłam je na gorącym oleju na złoto. Na talerz ywłozyłam liscie szpinaku, na to kopytka polałam wszystko sosem smietanowym, na końcu ułozyłam rybe. Oprószyłam świezo zmielonym pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pyszna rybka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Apetycznie wygląda ta ryba :)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Świetna rybka z aromatycznym sosem :)
  • 0
    nowe-logo
    Opublikowano

    Noruas

    super pomysł, bardzo lubię takie sosiki z rybką.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !