Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowo-grzybowa z owocem jałowca

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 5 sztuk
masło 2 łyżki
marchewki 2
seler 1/2
por (biała część) 1
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowo-grzybowa z owocem jałowca

Grzyby moczymy wcześniej w przegotowanej letniej wodzie kilka godzin. W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Po 4 min dodajemy kolejno jarzyny: marchewkę oraz seler pokrojone w kostkę, por w talarki. Całość przykrywamy i dusimy na małym ogniu ok 10 min. Dodajemy pokrojone grzybki i zalewamy całość wodą. Wrzucamy 2 kostki Kucharek grzybowy, jałowiec roztarty w dłoni, ziele angielskie oraz liść laurowy. Jeśli chcemy uzyskać bardziej grzybowy smak to można dodać wodę, w której mokły grzybki. Całość gotujemy ok 15 min, aż warzywa będą miękkie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 03.05.2012 14:22
Super pomysł :)
Izabela/bella81 06.06.2011 23:15
apetycznie wygląda
edyta44 11.05.2011 20:18
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak