Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bitki w sosie pieczeniowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 500 gram
sos pieczeniowy 1 opakowanie
cebulka 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: bitki w sosie pieczeniowym

Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy.Opruszamy przyprawą i obsmażamy na oleju.Cebulkę drobno siekamy,podsmażamy i dodajemy do mięsa.Całość zalewamy szklanką,może troszkę więcej,goracej wody i dusimy pod przykryciem.W połowie duszenia dodajemy rozpuszczony w zimnej wodzie i zagotowany sos pieczeniowy.Dusimy i ewentualnie doprawiamy do smaku.Podajemy z ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 27.02.2014 21:45
robiłam to danie bardzo podobnie, jest pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak