Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w ketchupie

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
ocet 10 % 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
kostka rosołowa 0,5 sztuki
cukier 2 łyżki
cebula 3 sztuki
ketchup 1 szklanka
karkówka 1-1,5 bez kości
Papryka ostra mielona Prymat szczypta lub dwie
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w ketchupie

Mięso pokroić na plastry grubości ok 1 cm, cebulę na talarki. W naczyniu żaroodpornym przekłądać na przemian wartwy mięsa i cebuli. Składniki sosu wymieszać, zalać mięso. Piec w zamkniętym naczyniu min 1,5 godziny (sprawdzać miękkość co jakiś czas).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzyna124 19.06.2011 15:57
ciekawy przepis:)
Adamorek 11.05.2011 12:03
można spróbować
mamusia1 29.01.2011 16:32
nazwa nie przyciąga ale jak smakuje!!! nie wiem kiedy zniknęła z talerza bo dzisiaj ja robiła,. ale heca!
mamusia1 29.01.2011 16:31
pyszne!
accee 21.01.2011 21:28
hmmmmm
stokrotka 10.01.2011 18:48
fajne
Neetka90 10.01.2011 15:22
pomysłowe
mirosława4 05.01.2011 21:20
ciekawy przepis
kokos987 14.12.2010 19:39
bardzo ciekawy przepis
elaela123 24.07.2010 19:20
świetny przepis :)
Jolanta41 24.06.2010 16:04
Już mi ślinka cieknie!
Katarzyna/kate1980 19.06.2010 13:11
bardzo ciekawy przepis koniecznie muszę wyrpóbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak