Sposób przygotowania

Przygotuj ciasto biszkoptowe. Ubij jajka z cukrem i mąkę na gładką masę, dodaj skórkę z cytryny, szczyptę soli i sok wyciśnięty z połowy cytryny. Na blachę wyłóż ciasto na grubość mniej więcej centymetra. Wstaw do piekarnika. Kiedy nabierze koloru i wbity w ciasto patyczek będzie suchy, biszkopt jest gotowy. Pokrój ciasto w jednakowej wielkości kwadraty. Powidła morelowe wymieszaj z wodą, rumem i cukrem i gotuj na małym ogniu, stale mieszając, aż powstanie jednolity gęsty syrop. Śmietanę ubij z pozostałym cukrem na puszysty krem. 1/3 jego część dokładnie wymieszaj z kakao. Na płaska blachę wyłóż kwadraty z ciasta, zalej je syropem morelowym, wyłóż warstwę kremu kakaowego, posyp owocami kandyzowanymi, przykryj kwadratami ciasta, białym kremem śmietanowym i posyp owocami. Wstaw deser do lodówki , a bezpośrednio przed podaniem udekoruj pozostałym białym kremem, wyciskając go za pomocą szprycy cukierniczej.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !