Sposób przygotowania

CIASTO: Z podanych składników zagniatamy ciasto i pieczemy dwa placki. Najlepsza jest forma prostokątna - piec na papierze pergaminowym. Temp. piekarnika ok. 180 stopni, czas ok.20-30 minut Po przestudzeniu przekładamy ciasto kremem. Uwaga ciasto jest bardzo kruche.

KREM: Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietanfixem.
Przełożone ciasto polewamy gorącym karmelem, na karmel sypiemy posiekane orzechy włoskie.

KARMEL: Gotować zanurzoną w wodzie puszkę słodkiego mleka skondensowanego ok.3 godzin.Uważać przy otwieraniu puszki, najlepiej zrobić najpierw mały otworek.Puszkę można ugotować wcześniej, wtedy przed polaniem ciasta trzeba ją tylko podgrzać (15 minut). Karmel można również kupić gotowy w sklepie. Smacznego!!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    musi być smaczny!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    zgadzam się, wydaje się być smaczny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    mniam, mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Trochę wysiłku ale warto polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    na pewno jest pyszny
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczne
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pychota.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pychota warto zrobić
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Musi być pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    uwielbiam takie słodkości :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    uwielbiam takie słodkości :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !