Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy stopniowo cukier kryształ. Orzechy mielimy w młynku-dodajemy je do ubitej piany i stopniowo mieszamy. Wsypujemy mąkę kukurydzianą i cukier waniliowy, skórkę z cytryny i rozpuszczoną w małej ilości wody kawę oraz olej. Dokładnie wyrabiamy ciasto. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Na blachę małymi porcjami wykładamy niewielkie porcje ciasta. Wstawiamy blachę do piekarnika na ok. 15min. Po upieczeniu zdejmij ciasteczka z blachy i ułóż na papierowym ręczniku kuchennym. Kiedy ostygną smarujemy glazurą. Przygotowujemy glazurę w taki sposób: w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, dodajemy do niej cukier puder, wodę i stale mieszając, gotujemy aż powstanie gładka, jednolita masa bez grudek. Polewą smarujemy wszystkie ciastka i odstawiamy do ostygnięcia.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !