Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pekińsko- meksykańska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
kukurydza w puszce 1/2 puszki
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
papryka czerwona 1 szt
majonez 2 łyżki
śmietana 12% 2 łyżki
czubrica czerwona 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pekińsko- meksykańska

Kapustę pekińska umyć i poszatkować. Dołożyć fasolę,kukurydzę oraz pokrojoną w małą kostkę paprykę. Malutko posolić i odstawić na 5-7 minut. W tym czasie rozmieszać śmietanę z majonezem i czubricą czerwoną. Sałatkę polać sosem i przemieszać. Dosolić i popieprzyć do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 24.01.2013 14:02
pysznie wygląda
Natalia/tubisiek 20.10.2012 09:23
musi być smaczna :)
kate.500 09.10.2012 20:03
pyszna
tomek18 05.01.2012 10:17
fajna
Goya 10.11.2011 09:14
super
Dorota76 15.12.2010 22:09
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak